Esports‎ > ‎

Judo

L’art de la suavitat... 

La paraula, ‘ju’ significa suavitat i ‘do’, conèixer el camí, per tant, judo es tradueix com el camí cap a la recerca de la suavitat. 
Indicat per a qualsevol edat i condició física, es tracta d’un esport complet, ja que la seva pràctica implica totes les parts del cos. 


                                                                       
Els beneficis de la pràctica del judo:

Físics: ajuda a millorar la coordinació, la flexibilitat, l’equilibri, la capacitat funcional, la musculatura i redueix el risc de malalties vasculars i degeneratives. 

Psicològics: el judo ajuda a tenir autocontrol personal i a millorar l’autoestima i la seguretat en un mateix. 
                                                         
Que treballem a cada etapa:

•Iniciació al Judo (P5): potenciar habilitats motrius, exercicis lúdics, iniciació en l’educació del judo. 

•Primer Nivell (1r a 3r de primària): iniciació al judo, aprenentatge de les tècniques bàsiques, exercicis bàsics de lluita. 

•Segon nivell (4t de primària en endavant): tecnificació, desplaçaments, aplicació dels principis bàsics del judo, iniciació en la competició. 


La llegenda diu... Un vell savi, contemplant com queia la neu, va veure com les branques dels cirerers, rígides, no podien resistir el pes de la neu i es trencaven. Les branques del salze, en canvi, no es trencaven perquè cedien al pes gràcies a la seva flexibilitat. 'És millor esquivar la força que oposar-s’hi”. 
Aquesta és la filosofia del judo.  
Ċ
Escola Pia Sant Antoni,
15 may 2012 0:54